Ben jij organisatorisch sterk, nauwkeurig en behoud je graag het overzicht? Vind je het leuk om verschillende projecten en initiatieven binnen een internationale organisatie samen te brengen en maak je ook graag zaken helder en concreet? Wil je jouw kwaliteiten en enthousiasme voor een paar uur in de week inzetten voor een bijzonder goed en sportief doel? Dan is Hockey Dreams Foundation op zoek naar jou! 

Wie zijn we?

Hockey Dreams Foundation (HDF) is een Nederlandse stichting actief op het gebied van sport for development. We steunen jongeren bij het realiseren van hun dromen en ambities. Onderwijs, sport en persoonlijke ontwikkeling staan centraal. Naast een betere toekomst voor zichzelf mogelijk maken, is het doel ook dat coaches een positieve impact hebben op hun omgeving. Coaches worden de game changers van morgen. Op dit moment hebben we diverse projecten in Zambia, Malawi en Oeganda. Hockey Dreams Foundation heeft de ambitie om het bereik en de impact in de toekomst te vergroten. 

Wat ga je doen?

Hockey Dreams coaches volgen een opleidingstraject, de HDF Academy. Hierin is school een belangrijke pijler, maar ook het leren op en rond het veld. Voor elk land hebben we een Country Support Officer als het eerste aanspreekpunt voor de coaches. Zij houden het overzicht m.b.t. de persoonlijke stappen en ambities van iedere coach. Echter, ook Academy-overstijgend zijn er verschillende projecten die we met de coaches ondernemen. De invulling kan verschillen per land, maar in het opzetten en opvolgen van de leerdoelen en evaluaties, zien we graag meer consistentie. Bijvoorbeeld rond de Hockey Dreams League en de Community Projects, waarbij de thema’s per project verschillen (zie verslagen Malawi en Oeganda). Om dit proces in goede banen te leiden, zijn we op zoek naar een Projectmanager:

 • Je ondersteunt de projecten in de verschillende landen, en zoekt hierin de verbinding en consistentie;
 • Je overlegt met Charlotte, Kayleigh en Marlène (de drie Country Support Officers) over nieuwe projecten; 
 • Je werkt leerdoelen en evaluaties hiervoor uit, en legt deze vast op de gedeelde drive;
 • Waar nodig ondersteun je de lokale coaches bij het zoeken van lokale organisaties die bij de projecten aansluiten;
 • Je bekijkt met Merel (Managing Director) hoe doelen in de verschillende programmalanden door de verschillende projecten gehaald worden en waar we mogelijk moeten bijsturen of meer ondersteuning moeten bieden;
 • Je geeft input op verslagen van de events en projecten in de landen en geeft hoogtepunten door aan de communicatie collega’s t.b.v. de inzet op onze (social) online kanalen.

Wie zoeken we?

 • Je hebt interesse in sport for development en kennis van of ervaring in (sub-Sahara-)Afrika; 
 • Je bent enthousiast, ondernemend en maakt makkelijk (internationaal) contact;
 • Je bent nauwkeurig, administratief sterk en kan goed overweg met Google Drive;
 • Je denkt in mogelijkheden en ziet kansen om voor elkaar toegevoegde waarde te creëren;
 • Je voelt je vertrouwd in het Engels (spreken en schrijven);
 • Je bent enthousiast over de Hockey Dreams visie en missie en weet dit over te brengen op anderen.

Wat bieden we jou?

 • Je wordt onderdeel van een klein enthousiast team binnen een internationaal georiënteerde organisatie (1 parttime medewerker, 10 vrijwilligers); 
 • Ruimte voor eigen initiatief en korte lijntjes met de andere teamleden; 
 • Een waardevolle vrijwilligersfunctie met persoonlijk contact (in het Engels) met de Hockey Dreams coaches;
 • Vrijwilligerswerk voor Hockey Dreams wordt over het algemeen naast een betaalde baan of studie gedaan – dus geen vaste momenten op ons kantoor in Amsterdam, wel flexibiliteit om bij te dragen waar en wanneer het jou uitkomt;
 • 1 avond per maand een (digitale) meeting om elkaar op de hoogte te houden;
 • Elke 3 maanden plannen we een teamsessie en sluiten we de dag gezellig af met een hapje en drankje;
 • Uiteraard ontvang je een vergoeding voor gemaakte onkosten (bijv. reiskosten);
 • Een trip naar een va de landen hoort er op termijn ook bij – de coaches geven je een bijzonder inkijkje in hun leven en je bezoekt de Hockey Dreams projecten.

Iets voor jou?

Charlotte, Support Officer Zambia: 

“Met beperkte (financiële) middelen is het niet altijd mogelijk te realiseren wat we voor ogen hebben, maar dankzij de creativiteit en flexibiliteit van onze coaches komen we altijd tot een oplossing. Heel bijzonder om op deze manier een steentje bij te mogen dragen aan de ontwikkeling van een super gemotiveerde en bevlogen groep coaches. Je ziet ze groeien, als coach en als mens.”

Marlène, Support Officer Uganda:

“Bijzonder leuke functie waarbij de uitdaging ligt in het op afstand aansturen/begeleiden van coaches, die tegelijkertijd als team groeien en een steeds grotere impact maken. Het mooiste aan deze functie is het empoweren van coaches en daarbij hun impact in de communities te zien. Het plezier van zowel de coaches als de kids in de HDF-communities is zó bijzonder en motiverend.”

Benieuwd of deze leuke functie bij jou past, en wij bij jou? Of heb je nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met Merel via merel@hockeydreams.nl of stuur een berichtje naar 06-41813842. Je CV en korte motivatie kun je ook naar dit e-mailadres sturen. Dan plannen we een (online) afspraak wanneer het jou uitkomt!