Kun jij jongeren op een positieve manier ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling? Houd jij het overzicht en herken jij andermans sterke punten? En wil je je graag paar uurtjes in de week inzetten voor een bijzonder goed en sportief doel? Dan is Hockey Dreams Foundation op zoek naar jou! Als Country Support Officer ben jij eerste contactpersoon voor onze activiteiten in Zambia. Jij ondersteunt de coaches en helpt bij de coördinatie van de projecten in Lusaka. 

Wie zijn we?

Hockey Dreams Foundation (HDF) is een Nederlandse stichting actief op het gebied van sport for development. We steunen jongeren bij het realiseren van hun dromen en ambities. Onderwijs, sport en persoonlijke ontwikkeling staan centraal. Naast een betere toekomst voor zichzelf mogelijk maken, is het doel ook dat coaches een positieve impact hebben op hun omgeving. Coaches worden de game changers van morgen. Op dit moment hebben we diverse projecten in Zambia, Malawi en Oeganda. Hockey Dreams Foundation heeft de ambitie om het bereik en de impact in de toekomst te vergroten. 

Wat ga je doen?

Hockey Dreams coaches volgen een opleidingstraject, de HDF Academy. Hierin is school een belangrijke pijler, maar ook het leren op en rond het veld. Coaches zijn verantwoordelijk voor hun eigen trainingsproject en organiseren samen onder andere kampen en competities voor de kinderen uit hun wijk. Zo ontwikkelen coaches hun competenties en groeit hun zelfvertrouwen. De HDF Academy vormt het uitgangspunt voor jou als Country Support Officer:

 • Je bent op de hoogte van de voortgang van onze Zambiaanse coaches binnen de Hockey Dreams Coach Academy;
 • Je coördineert en keurt goed wat de coaches willen organiseren aan de hand van hun eigen input en het beschikbaar budget;
 • Je spart met Marlène en Kayleigh (Support Officers Oeganda en Malawi) over de behoeften van de coaches, en kansen en risico’s voor het programma.
 • Je werkt nauw samen met Merel (Managing Director) die eindverantwoordelijk is voor het programma. Met jouw input kan zij het programma monitoren, fondsaanvragen indienen en de uitkomsten evalueren.

Wie zoeken we?

 • Je hebt interesse in sport for development en kennis van of ervaring met (sub-Sahara-)Afrika; 
 • Je staat open voor cultuurverschillen, bent geduldig en hebt een positieve benadering;
 • Je bent administratief sterk, hebt oog voor detail en kunt structuur aanbrengen;
 • Je neemt initiatief en durft kritisch te kijken naar ons werk en onze werkwijze;
 • Spreken en schrijven in Nederlands en Engels is voor jou geen probleem;
 • Een achtergrond (studie of werk) in bijvoorbeeld Sociale Geografie, Onderwijskunde, Pedagogiek of Sport & Beleid is mooi meegenomen;
 • Je kunt gemiddeld 2-4 uur per week voor ons aan de slag (dagen / uren flexibel), voor tenminste 1,5 jaar.

Wat bieden we jou?

 • Je wordt onderdeel van een klein enthousiast team binnen een internationaal georiënteerde organisatie (1 parttime medewerker, 10 vrijwilligers); 
 • Ruimte voor eigen initiatief en korte lijntjes met de andere teamleden; 
 • Een waardevolle vrijwilligersfunctie met persoonlijk contact (in het Engels) met de coaches in Zambia;
 • Vrijwilligerswerk voor Hockey Dreams wordt over het algemeen naast een betaalde baan of studie gedaan – dus geen vaste momenten op ons kantoor in Amsterdam, wel flexibiliteit om bij te dragen waar en wanneer het jou uitkomt;
 • 1 avond per maand een (digitale) meeting om elkaar op de hoogte te houden;
 • Elke 3 maanden plannen we een teamsessie en sluiten we de dag gezellig af met een hapje en drankje;
 • Genoeg tijd voor een overdracht – de huidige Support Officer voor Zambia blijft betrokken bij HDF;
 • Uiteraard ontvang je een vergoeding voor gemaakte onkosten (bijv. reiskosten);
 • Een trip naar Lusaka hoort er ook bij – de coaches geven je een bijzonder inkijkje in hun leven en je bezoekt de Hockey Dreams projecten.

Iets voor jou?

Charlotte, Support Officer Zambia: 

“Met beperkte (financiële) middelen is het niet altijd mogelijk te realiseren wat we voor ogen hebben, maar dankzij de creativiteit en flexibiliteit van onze coaches komen we altijd tot een oplossing. Heel bijzonder om op deze manier een steentje bij te mogen dragen aan de ontwikkeling van een super gemotiveerde en bevlogen groep coaches. Je ziet ze groeien, als coach en als mens.”

Marlène, Support Officer Uganda:

“Bijzonder leuke functie waarbij de uitdaging ligt in het op afstand aansturen/begeleiden van coaches, die tegelijkertijd als team groeien en een steeds grotere impact maken. Het mooiste aan deze functie is het empoweren van coaches en daarbij hun impact in de communities te zien. Het plezier van zowel de coaches als de kids in de HDF-communities is zó bijzonder en motiverend.”

Benieuwd of deze leuke functie bij jou past, en wij bij jou? Of heb je nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met Merel via merel@hockeydreams.nl of stuur een berichtje naar 06-41813842. Je CV en korte motivatie kun je ook naar dit e-mailadres sturen. Dan plannen we een (online) afspraak wanneer het jou uitkomt!