Weet jij social media in te zetten voor social impact? Pak jij met positieve posts de aandacht van onze volgers en nieuwe supporters? Je kent alle social ins en outs, of wilt dit juist nog verder ontdekken. Ben je in ieder geval enthousiast om Hockey Dreams online weer op de kaart te zetten? Kom het Hockey Dreams Team versterken.

Hockey Dreams Foundation (HDF) is actief op het gebied van sport for development en steunt jongeren bij het realiseren van hun ambities. Onderwijs en persoonlijke ontwikkeling staan centraal. In Zambia, Malawi en Oeganda komen coaches en kinderen samen, ontwikkelen vaardigheden en vertrouwen, en worden de game changers van morgen. HDF heeft ambities het bereik en de impact te vergroten.

Jij weet de impact van ons werk op verschillende manieren in de spotlights te zetten. Je bouwt op de eerdere content, en vult de contentkalender in aan de hand van de nieuwe plannen. Naast de ‘must have posts’ (zoals van onze partners) is er ruimte voor jouw initiatief en eigen ideeën. Enerzijds kunnen die zijn over verschillende programmaonderdelen en impact verhalen, anderzijds om social media ook in te zetten als verlengde van onze educatieve doelen, en deze zo een andere verdieping te geven. Natuurlijk moet je eerst vertrouwd raken met ons werk achter de schermen en kom je in contact met onze coaches. Dit is bovendien een bijzonder moment voor Hockey Dreams, want in 2022 bestaan we 10 jaar. Je werkt nauw samen met Malou (Communicatie & Campagnes) en met de (Online) Redacteur. Je spart met hen en zo geven onze socials uiting aan de verschillende projecten, partnerships en campagnes.

 • Je weet de verschillende aspecten van ons werk uit te drukken in aansprekende beelden en pakkende teksten.
 • Je duikt in de mogelijkheden van social media en zet deze in om ons bereik en engagement te verhogen en vergroten.
 • Naast de impact van onze programma’s, maak je content over oa partnerships, (online) events en workshops.
 • Je verplaatst je in verschillende doelgroepen en ziet kansen om nieuwe supporters te bereiken en te binden.
 • Voor input over de content spar je met je Communicatieteam, mede-vrijwilligers Country Support Officers en Hockey Dreams Coaches.
 • Je denkt mee in projecten en (fondsenwervende) campagnes, zoals rondom het aanstaande 10-jarige bestaan van Hockey Dreams.
 • Samen met mede-vrijwilligers Communication & Campagnes en (Online) redacteur stem je content tussen de verschillende kanalen af en maken jullie de contentkalender.

Wie zoeken we?

 • Je bent enthousiast over de Hockey Dreams missie en weet dit over te brengen op anderen.
 • Je bent creatief, een maker pur sang, en een social dier in hart en nieren.
 • Uiteraard ben en blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen (content marketing / social media).
 • Je maakt contentkalenders en beheert de kanalen, denkt in beeld en tekst en kunt deze – al dan niet met simpele tools – zelf opmaken.
 • Grafisch design en video-editing afhankelijk van je skills en interesses, hierbij kan anders hulp ingeschakeld worden.
 • Je voelt je vertrouwd in het Engels (spreken en schrijven).

Wat mag je van ons verwachten?

We zijn een informeel, klein operationeel team. De actieve (vrijwillige) kern bestaat op dit moment uit 8 mensen, van wie één in dienst (0,6 fte).

 • Een klein team betekent dat ieder zijn/haar eigen verantwoordelijkheden heeft, en er ruimte is voor eigen initiatief. 
 • Het (vrijwilligers)werk voor Hockey Dreams wordt over het algemeen gedaan naast een betaalde baan, dus geen vaste momenten met zijn allen op ons kantoor in Amsterdam, wel de flexibiliteit om bij te dragen waar en wanneer het jou uitkomt.
 • Je hebt regelmatig contact met mede-vrijwilligers Communication & Campaigns en Online Redacteur om plannen te maken, de lijntjes kort te houden en vooral ook lekker dingen uit te werken en te maken. 
 • Daarnaast plannen we eens per maand een (digitale) meeting met het Funding & Engagement team om elkaar op de hoogte te houden en acties af te stemmen.
 • Eens per kwartaal plannen we een sessie met het hele operationele team en sluiten we de dag gezellig af met een hapje en drankje.
 • Uiteraard ontvang je een vergoeding voor gemaakte onkosten (bijv. reiskosten).

Praktisch

Er staat geen vast aantal uren voor deze functie; richtlijn is zo’n 2-4 uur per week.
Startdatum in overleg. We hopen op je te rekenen voor een periode van tenminste 1 jaar.

Iets voor jou?

Je kunt alvast rondkijken op onze kanalen: Instagram, Facebook, LinkedIn, Youtube en Twitter. Wil je even kletsen over de functie, de mogelijkheden en of deze uitdaging goed bij je past? Neem contact op met Malou. Interesse in de functie? Neemt contact op met Merel (merel@hockeydreams.nl). Dan maken we binnenkort kennis met je en vertellen we je meer over Hockey Dreams.