Hockey Dreams Foundation (HDF) is actief op het gebied van sport for development met als doel een betere toekomst mogelijk te maken door middel van sport. Wij ondersteunen lokale hockey communities in Zambia, Malawi en Uganda, waar coaches en kinderen samenkomen om vaardigheden en vertrouwen te ontwikkelen waarmee zij de game changers van morgen worden. We zijn een groeiende organisatie wat betreft onze ambities qua bereik en impact. Om ons enthousiaste team van vrijwilligers te versterken, zijn we daarom op zoek naar een:

Coördinator Clubs

Steeds meer mensen en hockeyclubs (in Nederland en daarbuiten) leren Hockey Dreams Foundation en onze coaches kennen, en willen een steentje bijdragen. Om de impact te hebben die we willen, kunnen we hun steun goed gebruiken. We zijn daarom op zoek naar een vrijwilliger die contact heeft met hockeyclubs en met hen kijkt naar de mogelijkheden om Hockey Dreams Foundation te steunen:

 • Je bespreekt kansen om de leden en partners van de club te informeren over Hockey Dreams Foundation.
 • Je bedenkt en coördineert verschillende acties die clubs kunnen organiseren, zoals ‘Score 4 Hockey Dreams’, sponsoring middels een toernooi of inzameling via een loterij.
 • Je vindt mogelijkheden om met Hockey Dreams Foundation aanwezig te zijn bij bestaande (hockey)activiteiten en evenementen, en om hier ook andere partners bij te betrekken.
 • Je coördineert en werft voor deze evenementen vrijwilligers die Hockey Dreams Foundation vertegenwoordigen.
 • Je stemt met clubs af wat we wel of niet inzamelen wat betreft materiaal.
 • Je spart met de rest van het team over de mogelijkheden om meer mensen te bereiken en te activeren voor de Hockey Dreams Foundation coaches en activiteiten. 

Wie zoeken we?

 • Je bent enthousiast over onze missie en wil deze uitdragen.
 • Je bent communicatief sterk en weet wat er zoal speelt op clubs.
 • Je combineert draagvlak met daadkracht.
 • Je neemt initiatief en ziet kansen om verschillende partijen en belangen bij elkaar te brengen.
 • Je bent flexibel en af en toe ook op weekenddagen beschikbaar.

Wij kunnen 4-8 uur per week op je rekenen voor een periode van tenminste 1,5 jaar. Je start bij voorkeur per augustus/september. Eerder of later in overleg.

Wat mag je van ons verwachten?

We zijn een informeel, klein operationeel team met een kantoorlocatie in Amsterdam. De actieve kern bestaat op dit moment uit 7 mensen die we graag willen uitbreiden naar 8 à 10. Een klein team betekent dat ieder zijn/haar eigen verantwoordelijkheden heeft en dat er voldoende ruimte is voor eigen initiatief. Omdat jouw taken raakvlakken hebben met de aandachtsgebieden van anderen, zijn de lijntjes kort. 

De meesten van ons combineren hun werkzaamheden voor Hockey Dreams Foundation met een andere baan waardoor we niet altijd gezamenlijk vanuit ons kantoor in Amsterdam werken. Dit geeft ook jou de flexibiliteit om je bijdrage te leveren waar en wanneer het jou uitkomt. We proberen maandelijks samen te komen op kantoor om te bespreken waar iedereen mee bezig is en ideeën uit te wisselen. We sluiten de dag meestal gezellig af met een drankje. 

Uiteraard ontvang je een vergoeding voor gemaakte onkosten (bijv. reiskosten). Na een proefperiode van circa 6 maanden bespreken we de mogelijkheden voor een eventuele vrijwilligersvergoeding.

Iets voor jou?

Interesse? Stuur dan je motivatie en CV naar merel@hockeydreams.nl. Dan maken we binnenkort (corona-proof) kennis met je! Ook bij eventuele vragen kun je contact opnemen met Merel.

Leave a Reply