Hockey Dreams Foundation (HDF) is actief op het gebied van sport for development met als doel een betere toekomst mogelijk te maken door middel van sport. Wij ondersteunen lokale hockey communities in Zambia, Malawi en Uganda waar coaches en kinderen samenkomen om vaardigheden en vertrouwen te ontwikkelen waarmee zij de game changers van morgen worden. We zijn een groeiende organisatie wat betreft onze ambities qua bereik en impact. Om ons enthousiaste team van vrijwilligers te versterken,zijn we daarom op zoek naar: 

Country Support Officer (Malawi)

Als Country Support Officer ben jij de eerste contactpersoon voor onze activiteiten in Malawi. Wij richten ons op opleiding (reguliere educatie en sport) en life skills voor onze twee focusgroepen: coaches en kinderen. 

  • Je bent op de hoogte van alle activiteiten van onze coaches binnen de Hockey Dreams Coach Academy. 
  • Je houdt overzicht over de projecten die onze coaches voor de kinderen organiseren. 
  • Je coördineert en keurt goed wat de coaches willen organiseren aan de hand van hun eigen input en het beschikbaar budget. 
  • Je spart met de andere twee Country Support Officers en manager voor het Kids Programma over de activiteiten en ontwikkelingen die kansen of risico’s vormen voor ons programma.
  • Je werkt nauw samen met de Programme Manager die verantwoordelijk is voor ons gehele programmabeleid. Met jouw input kan de Programme Manager het programma monitoren, subsidieaanvragen indienen en de uitkomsten van het programma evalueren.

Wie ben jij?

  • Je hebt interesse in sport for development en kennis van of ervaring met (sub-Sahara-)Afrika. 
  • Je bent een geduldige en administratief sterke vrijwilliger.
  • Je neemt initiatief, durft kritisch te kijken naar ons werk en onze werkwijze, en hebt oog voor detail. 
  • Spreken en schrijven in Nederlands en Engels is voor jou geen probleem. 
  • Een achtergrond (studie of werk) in bijvoorbeeld Sociale Geografie, Onderwijskunde, Pedagogiek of Sport & Beleid is mooi meegenomen.

Wij kunnen 4-8 uur per week op je rekenen voor een periode van tenminste 1,5 jaar. Je kunt zo snel mogelijk aan de slag, maar kan natuurlijk in overleg.

Wat mag je van ons verwachten?

We zijn een informeel, klein operationeel team met een kantoorlocatie in Amsterdam. De actieve kern bestaat op dit moment uit 7 mensen die we graag willen uitbreiden naar 8 a10. Een klein team betekent dat ieder zijn/haar eigen verantwoordelijkheden heeft en dat er voldoende ruimte is voor eigen initiatief. Omdat jouw taken raakvlakken hebben met de aandachtsgebieden van anderen zijn de lijntjes kort. 

De meesten van ons combineren hun werkzaamheden voor HDF met een andere baan waardoor we niet altijd gezamenlijk vanuit ons kantoor in Amsterdam werken. Dit geeft ook jou de flexibiliteit om je bijdrage te leveren waar en wanneer het jou uitkomt. We proberen maandelijks samen te komen op kantoor om te bespreken waar iedereen  mee bezig is en ideeën uit te wisselen. We sluiten de dag meestal gezellig af met een drankje. 

Uiteraard ontvang je een vergoeding voor gemaakte onkosten (bijv. reiskosten). Na een proefperiode van circa 6 maanden bespreken we de mogelijkheden voor een eventuele  vrijwilligersvergoeding. Een mogelijk bezoek aan het land en de coaches hoort er natuurlijk ook bij!

Iets voor jou?

Charlotte, Support Officer Zambia: 

“Met beperkte (financiële) middelen is het niet altijd mogelijk te realiseren wat we voor ogen hebben, maar dankzij de creativiteit en flexibiliteit van onze coaches komen we altijd tot een oplossing. Heel bijzonder om op deze manier een steentje bij te mogen dragen aan de ontwikkeling van een super gemotiveerde en bevlogen groep coaches. Je ziet ze groeien, als coach en als mens.”

Marlène, Support Officer Uganda:

“Bijzonder leuke functie waarbij de uitdaging ligt in het op afstand aansturen/begeleiden van coaches, die tegelijkertijd als team groeien en een steeds grotere impact maken. Het mooiste aan deze functie is het empoweren van coaches en daarbij hun impact in de communities te zien. Het plezier van zowel de coaches als de kids in de HDF-communities is zó bijzonder en motiverend.”

Interesse? Stuur dan je CV met motivatie naar merel@hockeydreams.nl. Misschien maken we dan binnenkort (corona-proof) kennis met je! Ook bij eventuele vragen kun je contact opnemen met Merel.

Leave a Reply