Hockey Dreams Foundation is actief op het gebied van sport for development. We zijn een groeiende organisatie wat betreft onze ambities voor bereik en impact in onze programmalanden in Afrika. Dichter bij huis zijn er steeds meer mensen en clubs die over ons en onze coaches hebben gehoord, en die een steentje bij willen dragen. Om te groeien, kunnen we hun steun goed gebruiken. We zijn daarom op zoek naar een vrijwilliger die contact heeft met supporters en hockeyclubs, en hen weet te betrekken bij onze activiteiten. Enthousiast over deze (vrijwilligers)functie? Voor vragen en met interesse kun je mailen naar merel@hockeydreams.nl.

De rol

Als Events & Supporters Coördinator weet jij draagvlak en daadkracht te combineren. Door het hele jaar heen zijn er verschillende evenementen en activiteiten, waar we als Hockey Dreams bij aanwezig zijn en waar we hulp van onze supporters bij kunnen gebruiken. In Nederland (en België) ga je aan de slag met de volgende activiteiten:

 • Werving van vrijwilligers en coördinatie van (aanwezigheid op) evenementen, met name (maar niet uitsluitend) in de periode april t/m september; 
 • Kansen zien voor HDF om bij bestaande (hockey)activiteiten en evenementen aanwezig te zijn;
 • Signaleren wat onze supporters kunnen en willen doen, en wat ze daarvoor nodig hebben; 
 • Inzet van supporters rondom onze eigen fundraising events, in afstemming met de Projectcoördinator HDF Events; 
 • Sparren met onze Communicatiemanager over de link tussen on- en offline supporters;
 • Met onze Equipment Manager een netwerk opbouwen voor het inzamelen en versturen van materiaal.

Je ontvangt vergoeding van eventueel gemaakte onkosten (zoals bijv. reiskosten). Na een inwerkperiode / proeftijd van 3 maanden, bespreken we of een vrijwilligersvergoeding op zijn plaats is. 

Wie zoeken we?

 • Je bent enthousiast om onze missie uit te dragen en te delen;
 • Je bent communicatief sterk en weet mensen aan te spreken en betrokken te houden;
 • Je voelt je goed in een coördinerende en ondersteunende rol;
 • Je vindt het leuk om met onze andere vrijwilligers te zoeken naar nieuwe linkjes en schakels tussen onze activiteiten en hulp van supporters;
 • Je bent flexibel beschikbaar, soms ook op weekenddagen;
 • Je kunt je committeren voor gemiddeld zo’n 4 uur per week en een periode van 1+ jaar; 
 • Startdatum in overleg.

Over Hockey Dreams Foundation

Hockey Dreams Foundation heeft als doel een betere toekomst mogelijk te maken middels sport. We ondersteunen lokale hockey gemeenschappen waar coaches en kinderen samen komen, en vaardigheden en vertrouwen ontwikkelen om de game changers van morgen te zijn. 

Hockey Dreams Foundation heeft een informeel, klein operationeel team met kantoor in Amsterdam. De actieve kern bestaat uit 6 mensen, dit willen we uitbreiden naar 8-10. Voor HDF betekent een klein team dat ieder zijn eigen verantwoordelijkheden heeft en er de ruimte is voor initiatief. Het betekent ook dat wanneer jouw taken raakvlakken hebben met die van iemand anders, de lijntjes kort zijn. 

Aangezien de meesten van ons de werkzaamheden combineren met een andere baan, zijn we niet altijd tegelijkertijd op ons kantoor in Amsterdam. Wel zijn we bijna wekelijks op verschillende momenten op kantoor te vinden en houden we kwartaalmeetings om te evalueren waar we mee bezig zijn, ideeën uit te werken en samen de dag af te sluiten met een hapje en drankje erbij.


Leave a Reply