Door: Malou Janssen
Communicatie & PR bij Hockey Dreams Foundation

Stappen maken

We zijn bij Hockey Dreams steeds meer bezig om onze communicatiestrategie – en alles wat daarbij hoort – te professionaliseren. Zo gingen we al eerder in gesprek met Eric van Linden&Barbosa voor communicatieadvies en met Metten van Týrsday over onze contentstrategie. Bij de naamswijziging van afgelopen jaar hoorden ook een aantal keuzes, waarvan we overtuigd zijn dat ze ons een stap dichterbij ons doel kunnen brengen. Om die reden proberen we met diverse partijen om de tafel te zitten, die ons op weg kunnen helpen.

Een paar maanden geleden – of eigenlijk al wat langer – kwamen we er met ons team onder andere achter dat het concept van Hockey Dreams uitleggen, soms best lastig was. De voornaamste oorzaak? We hebben simpelweg een hele hoop te vertellen. En dat doen we ook graag. Een communicatiestrategie waar we de komende jaren mee vooruit kunnen en waardoor we onze fans en potentieel partners ons concept en onze doelen beter kunnen ondersteunen. Maar we wilden ook stappen zetten, eentje in de richting van een infographic bijvoorbeeld. 

Een mooi beeld

Waar begin je dan? Als non-profit organisatie met een interessante niche kunnen we ons gelukkig goed profileren. En zo kwamen we al snel in contact met Isabelle – freelance vormgever van beroep. Zij kon ons helpen met het verduidelijken van onze strategie en onze kaders, zodat we Hockey Dreams als organisatie met alle onderliggende projecten in één beeld konden samenvatten. En dat is gelukt. Zie hieronder het resultaat.

Hockey Dreams Theory of Change

Daarnaast hebben we al onze teksten voor de website laten redigeren door taalkundige Sofie. Ze heeft ons enorm geholpen met het beter laten lopen van en prikkelen met onze communicatie. We willen hierbij Eric, Metten, Sofie en Isabelle ontzettend bedanken voor hun hulp!