Door: Ray van der Klis
Fondsenwerving Hockey Dreams Foundation

Want, sport en spel is vanzelfsprekend. Toch?

12 jaar geleden startte ik mijn eigen bedrijf Raysports. En zoals elk bedrijf opende ik een website en deelde daarop mijn visie en missie. Nu 12 jaar later is mijn website niets meer dan een groot visitekaartje maar valt mij nog 1 ding op. Mijn droom staat nog steeds groot op mijn website, namelijk “sport toegankelijk maken voor ieder kind dat graag wilt bewegen”.

“Dit wil ik elke dag wel doen!”

Een paar weken geleden is mijn zoontje van 4 begonnen met hockeyen. Eerst mocht hij meedoen bij hockeyclub Strawberries. Zijn vriendjes zijn iets ouder maar hij mocht meedoen met de 5 en 6 jarigen. Echte oefeningen met stick en bal. Na de eerste training kwam hij het veld afrennen en riep naar ons: “Pap, Mam dit is zo leuk, dit wil ik elke dag wel doen.” Met een grote glimlach rende hij naar ons toe. Nu zijn we verhuisd naar Castricum en heeft de club voor vier jarigen extra funkey hockey trainingen georganiseerd. Super, aangezien Boaz niets liever doet dan “trainen”. Echter bestaat funkey hockey uit spelletjes voorbereidend op het spelen met bal en stick. In het begin merkte ik aan mijzelf dat ik even moest omschakelen. Hij vond het toch leuk om met bal en stick te spelen?! Of… Dacht ik dat alleen als fanatiek hockeyer?

Hockey Dreams camp kids sport

Niet zo vanzelfsprekend

Aan het einde van de funkey training kwam hij weer rennend naar mij toe en zijn glimlach zei mij al genoeg. Hij had wederom genoten van het spelen, rennen en bewegen met leeftijd genootjes. Waar maakte ik mij nou druk om? Sterker nog, waar maak ik mij nou druk om! Mijn kind heeft de mogelijkheid om te kiezen, er worden extra trainingen georganiseerd en het lijkt allemaal maar vanzelfsprekend. Sinds 1,5 jaar zet ik mij in voor de Hockey Dreams Foundation en weet ik dat het niet zo vanzelfsprekend is. Honderden kinderen in de landen waar wij actief zijn hebben niet de keuze die ik voor mijn zoontje heb. Zij hebben niet de kans om te bewegen en te leren van wat sport je kan bieden.

Onze dromen verwezenlijken

Ik sta er dan ook niet van te kijken dat de foundation na al die jaren op mijn pad is gekomen en dat ik een bijdrage kan leveren aan honderden glimlachen op de gezichtjes van kinderen. Kinderen die dankzij onze coaches de kans krijgen die mijn zoontje ook krijgt. Spreekt jou dit ook aan, meld je dan bij onze foundation, want elke bijdrage helpt ons dromen te verwezenlijken.