Hockey Dreams en hockeyclub Amsterdam (AH&BC) gaan al sinds 2017 hand in hand. En daar zijn we ontzettend blij mee. Van het inzamelen en doneren van oude tenues – waar tot op de dag van vandaag vele kinderen in Zambia in trainen – tot het veilen van foto’s en van het delen van onze campagnes en organiseren van events tot de teamtrip van Dames 1. En ook bovenal: de toewijding van Amsterdam-speler Maria Verschoor als ambassadeur van onze stichting. Wij zijn als team enorm blij met de steun en het enthousiasme dat de club en haar leden ons geeft.

 

Teamtrip van Dames 1

In januari 2017 stond de teamtrip van het eerste damesteam van Amsterdam op de planning. Maria opperde om naar Zambia af te reizen, en te trainen met de lokale nationale speelsters. En de trip maakte veel indruk!

 

https://www.youtube.com/watch?v=d2wyapxhF2Y
https://www.youtube.com/watch?v=dh8Uos250rE

 

Het draait om sport for development

Hockey Dreams Foundation is gebouwd rond sport for development, een krachtige tool waarbij we met kleine dingen, grote impact maken. We zetten sport in om veel jongeren te bereiken, met vaak uitdagende omstandigheden. En dat gaat verder dan alleen hockey en een veld. Wij begeleiden coaches in een traject met school op de eerste plek, en persoonlijke ontwikkeling, samenwerken, maatschappelijke topics, zelfvertrouwen etc. centraal staat. Ze werken aan hun eigen toekomst, maar dragen als echte game changers ook bij aan die van de kids om hen heen. En het werkt! Tientallen coaches hebben onze Academy afgerond en gaan op zoek naar een baan, en duizenden kids kunnen hockeyen, spelen en leren.

 

 

 

Eén van de gezichten van Hockey Dreams

Ook Maria is sinds het begin van de samenwerking met in 2017 ambassadeur van Hockey Dreams. Zij zag tijdens de trip in Zambia met eigen ogen wat de programma’s betekenen voor de coaches en de kids.

 

“Het begint bij de coaches. Die zorgen dat alle kinderen naar het hockeyveld komen en in plaats van op straat hangen of misschien aan de drugs/alcohol gaan, gaan sporten en hierdoor verschillende vaardigheden leren.”

Maria Verschoor

 

 

 

Coaches en kids de kans geven zich te ontwikkelen op het hockeyveld?