[Click here to read in English]

Verbeter de wereld, begin met elkaar! Hockey Dreams Foundation en Bambook zijn een partnership aangegaan. Wat is er nu mooier dan als sociale organisaties samenwerken, elkaar versterken en hun doelstellingen zo beter kunnen behalen. Daardoor is voor jou nu verkrijgbaar: de Bambook Hockey Planner! Samen met coaches uit het Hockey Dreams netwerk is deze uitwisbare Hockey Planner ontwikkeld – dé tool voor overzicht en optimalisatie tijdens voorbereidingen, trainingen en wedstrijden.

Het idee voor Bambook ontstond in 2014 toen Ward Haarsma, Brent Waterman, Marco Jansen en Richard Aangeenbrug derdejaars student Bedrijfskunde waren aan de Christelijke Hogeschool Ede. Zij wilden hun steentje bijdragen aan een betere wereld. Het idee van Bambook was geboren om papierverspilling tegen te gaan. Recycling is natuurlijk goed, maar zoals zij het zelf zeggen: “voorkomen is beter.” En zo ontwikkelden ze een notitieboek met whiteboard papier dat uitwisbaar en eindeloos opnieuw te beschrijven is: “geen volgepropte prullenbakken, geen ezelsoren, geen rondslingerende papiertjes, maar wél: een bijdrage leveren aan het herstel van het klimaat en de ecosystemen.”

De onderneming bestaat nu bijna tien jaar en er werken inmiddels 11 mensen fulltime. Bambooks worden gemaakt van duurzame materialen, en ook binnen de onderneming werkt het bedrijf aan een mooiere wereld. De eigen werkplaats biedt plek aan zo’n 20 ‘Bambookers’ met verschillende achtergronden. Met een maatwerk werkplek maken en verwerken zij de producten. Daarnaast gaat Bambook duurzame samenwerkingen aan. Met Eden Reforestation Projects zet Bambook zich in voor herbebossing in Madagaskar. Grootschalige aanplant van nieuwe mangrovebossen zorgt voor vruchtbare grond, wat ten goede komt aan betere en gezondere oogsten voor de lokale bevolking. En nu dan ook de samenwerking tussen Bambook en Hockey Dreams. De vraag om een dergelijk planboek voor hockeytrainers en coaches kwam vanuit de hockeywereld zelf.

Bambook wil zoveel mogelijk positieve impact hebben. Met de Hockey Dreams Foundation delen we waarden over je rol in de samenleving, en in de programma's herkennen we onze eigen ontwikkelingen. Het is mooi om te zien hoe de Hockey Dreams coaches op persoonlijk vlak stappen maken, en ervaring en vertrouwen op doen in hoe zij zelf het verschil kunnen maken in hun omgeving.

Ward HaarsmaBambook

De samenwerking die Hockey Dreams Foundation en Bambook zijn aangegaan, biedt de mogelijkheid voor trainers en coaches van hockeyclubs (gepersonaliseerde) planners aan te schaffen tegen scherpe prijzen. Tijdens de komende EHL zal het product ook te koop zijn, maar de Hockey Planner is nu al verkrijgbaar in de webshop. De 20 procent commissie die de Hockey Dream Foundation ontvangt uit verkoop komt rechtstreeks ten goede aan onze coaches in Oeganda, Zambia en Malawi.

Bestel je Hockey Planner op bambook.nl.